Пт. Жов 18th, 2024

Поціновувачів персональних комп’ютерів Леново можна знайти в будь-якому куточку світу. Численні фанати серії Legion у захваті від надійності та стабільності моделей. У цій статті розповідаємо про Legion 5 — продуктивний ноутбук з ефективною системою охолодження та іншими цікавими фішками дизайну та «заліза».

Зовнішність

Універсальний дизайн — величезний плюс для лептопа, орієнтованого на широкий загал. Завдяки лаконічному та нейтральному оформленню Легіон 5 чудово підходить для запеклих геймерів й для бізнес-користувачів. Для виготовлення використані матеріали високої якості — приємний на дотик пластик та стійкий до пошкоджень метал.

Вага більша, ніж у витончених ультрабуків, але комфортна для носіння в руках чи за плечима (в рюкзаку) — 2,3 кг.

Які компоненти забезпечують продуктивність?

Варто відзначити наявність дискретного відеоадаптера, необхідного для забезпечення якісної картинки та плавної кадрозміни в іграх та ресурсомістких програмах. Модель середнього класу RTX 3060, виготовлена компанією NVIDIA, якнайшвидше опрацьовує графічну інформацію та має власну пам’ять для її зберігання. Відповідно, вся оперативка в об’ємі 16 Гб долучена в інших важливих системних процесах.

16-поточний процесор Core i7-11800H витримує високі температури та помірно споживає енергію. Має у складі 8 ядер, націлених на забезпечення виконання базових та продуктивних задач.

Клавіатура світиться білим та дозволяє працювати вночі, не вмикаючи світло у кімнаті. Клавіші ходять м’яко та легко, не потрібно докладати зусилля для використання гарячих комбінацій. Динаміки з підтримкою Dolby Atmos видають регульовано гучний об’ємний звук. 

Автономність та захист від перегріву

Батарея велика — на 80 Втг. Без доступу до мережі живлення її енергомісткості вистачає приблизно на 7 годин, і це — якщо не намагатися зекономити заряд.

Охолоджуються комплектуючі Леново за допомогою ефективної системи, яка підтримує технологію Legion Coldfront 3.0. Навіть за тривалих навантажень процесор та материнка не перегріваються.

Конкурентоспроможність та вартість

Legion 5 гідно конкурує з ноутбуками зі свого цінового сегмента та навіть деякими дорожчими моделями. Його вартість в описаній комплектації в Україні стартує приблизно від 40000 гривень. Конкурентами можна вважати такі моделі: ASUS ROG Strix G15, Acer Predator Helios 300, HP Omen 15.

Таблиця характеристик

ХарактеристикаОпис
МодельLenovo Legion 5
Операційна системаWindows 10 Home
ПроцесорAMD Ryzen 7 5800H Processor
Графічний процесорNVIDIA GeForce RTX 3060
Розмір екрана15.6 дюймів
Роздільна здатність екранаFull HD (1920×1080)
Частота оновлення екрана144 Гц
ОЗП16 ГБ
Твердотілий накопичувач512 ГБ
Інтерфейси4 x USB-A, 1 x USB-C, HDMI, Ethernet
Бездротові технологіїWi-Fi 6, Bluetooth 5.1
АудіосистемаДинаміки Harman Kardon
Батарея80 Втг
Час роботи від батареїДо 7 годин
Розміри359.4 x 249.6 x 26.1 мм
Вага2.4 кг

З огляду на характеристики Lenovo Legion 5, можна зробити висновок, що він відповідає високому рівню користувацьких вимог. Це привабливий вибір для тих, хто підшукує модель з гнучкими можливостями та адекватною ціною.

Від Geeky Oasis

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *