Пт. Жов 18th, 2024

Характеристики аудіо оснащення ноутбука часто губляться серед першочергових специфікацій. Втім, залишати якість звуку поза увагою нераціонально, адже від неї залежить комфорт експлуатації. Варто орієнтуватися на характеристики звукової системи та на реальне звучання.

В цій статті розглянемо 10 актуальних моделей ноутбуків, у яких очікування щодо звуку на 100 відсотків збігаються з реальністю.

Dell XPS 13

Лептоп з чотирма достатньо потужними динаміками зарекомендував себе з найкращого боку. І все через об’ємний звук, який лунає зі всіх сторін. Досягти такого ефекту вдається завдяки розташуванню звукових випромінювачів: вздовж верхнього та нижнього краю корпусу. Пакет Waves MaxxAudio Pro відчутно спрощує індивідуальні налаштування аудіо.

Asus ZenBook Pro Duo

У ноутбука Асус за аудіосупровід відповідає сертифікована Harman Kardon система з двох динаміків. Завдяки її характеристикам можна грати й дивитися мультимедіа без використання колонок. Максимальна насиченість просторового звуку — заслуга технологій, розроблених командою Asus Golden Ear.

HP Spectre x360

Комплект з 4 фірмових динаміків Bang & Olufsen Audio робить Spectre x360 чудовим інструментом для перегляду відеороликів зі звуковими спецефектами. Вбудовані мікрофони поглинають сторонній шум, тож можна не відриватися на спотворення. Для ще кращої якості підтримуються популярні звукові кодеки та формати.

Lenovo Yoga C940

Пристрої з лінійки Yoga від Леново підкорюють не лише стильним дизайном, а й потужним звуком. Модель C940 — не виняток. У неї 2 динаміки, які знаходяться обабіч клавіатури. Підтримується технологія Dolby Atmos, серед переваг якої:

  • реалістичність звуку,
  • можливість налаштування звукового простору під потреби користувача,
  • орієнтованість аудіо на навколишні об’єкти. 

MacBook Pro

Преміальний «яблучний» ноутбук звучить неймовірно. В нього аж 6 потужних динаміків, здатних конкурувати з найкращим звуковим оснащенням стаціонарних моніторів. Трьох полісний еквалайзер з інтуїтивним користувацьким інтерфейсом робить налаштування звуку простими та зрозумілими. Для підключення навушників передбачено покращений звуковий порт. Він подвійний, тому можна одночасно використовувати 2 пари «вух».

Acer Aspire 5

Звукова система Aspire 5 — це 2 динаміки з підтримкою Waves MaxxAudio. Усі частоти звучать насичено та чисто. Ноут адаптований до розмов за допомогою засобів аудіо та відеозв’язку. Для досягнення найкращої якості звуку під час запису аудіо повідомлень та відео ноутбук оснащено мікрофоном з ефективним механізмом шумозаглушення.

Microsoft Surface Laptop 3

У трендового Майкрософтівського ноутбука динаміки знаходяться прямісінько під клавіатурою. Всього їх два, і кожен характеризується високою надійністю та стабільністю роботи. Гучність та інші параметри звукових ефектів легко регулюються та підлаштовуються під різні цілі: від геймінгу до онлайн-конференцій.

Razer Blade 15

Райзер Блейд заслуговує на місце в топі ноутбуків з кращим звуком, оскільки має 2 направлених догори динаміки з Dolby Atmos та видає сильний й чистий тривимірний звук. В  цілому аудіоефекти збалансовані, можна насолоджуватися прослуховуванням музики чи переглядом фільмів.

HP Envy 13

Ще один ноутбук від Хьюлетт Паккард з «квартетом» динаміків, що однаково добре відтворюють баси, середні та верхні частоти. 2 випромінювачі розташовані поряд з нижніми кутами корпусу, а ще 2 — за клавіатурою. Гучності достатньо для проходження ігор з насиченим сюжетом та для інших типових варіантів використання (кіно, музика, розмови по відеозв’язку).

Asus ROG Zephyrus S GX701GX

Геймерський Асус Зефірус — ідеальне рішення для користувачів, які женуться за хорошим багатошаровим звуком. Сумарна потужність двох бічних динаміків становить 5 Вт. Серед їхніх переваг: відсутність хрипіння та артефактів, об’ємність, пристойний запас гучності.

Таблиця характеристик аудіооснащення

Модель ноутбукаЗвукова системаНабір динаміківDolby AtmosШумозниження
Dell XPS 13 9300Waves MaxxAudio Pro2ТакНі
MacBook Pro 16″Six-speaker system with force-cancelling woofers6НіНі
HP Spectre x360Bang & Olufsen, HP Audio Boost2НіНі
Asus ROG Zephyrus S GX701GXDolby Atmos2ТакТак
Lenovo Yoga C940Dolby Atmos, Rotating Sound Bar2ТакНі
Acer Aspire 5Acer True Harmony2НіНі
Microsoft Surface Laptop 3Omnisonic Speakers with Dolby Atmos2ТакНі
HP Envy 13Bang & Olufsen4ТакНі
Razer Blade 15THX Spatial Audio2ТакНі
Asus ZenBook Pro DuoHarman Kardon2НіНі  

З таблиці видно, що у кожного ноутбука — унікальний набір характеристик звуку. Наприклад, у HP Envy 4 динаміки, а у Макбука Про — аж 6. Збільшена кількість випромінювачів позитивно відображається на чіткості та насиченості звуку. «Родзинка» Леново C940 та Surface Laptop 3 — багатошарове звучання Dolby Atmos, а Zephyrus S GX701GX може похвалитися наявністю мікрофона з ефектом шумозниження.

Всі ноутбуки з добірки підходять для перегляду фільмів, музичних вечірок, проходження ігор. Щоб отримати ще більше задоволення від звуку, можна використовувати додаткове обладнання. Моделі оснащені різноманітними портами для підключення навушників, колонок, саундбарів.

Від Geeky Oasis

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *