Пт. Жов 18th, 2024

Asus — один з найвідоміших виробників комп’ютерної техніки. Його розробки мають попит серед пересічних користувачів, а також досвідчених бізнесменів, авторів мультимедійного контенту, кіберспортсменів. Особливої уваги заслуговують лінійки геймерської продукції з покращеними характеристиками та дизайном. ROG та TUF — пристрої, в яких є все, що потрібно, для ігор. Особливої уваги заслуговують лептопи з сімейства ROG Strix. Вони характеризуються високою продуктивністю, оскільки використовують найшвидше та найпотужніше «залізо». 

Підібрати ноутбук Asus ROG Strix можна для будь-яких завдань. Це може бути стильна та ергономічна модель з підсерії Scar або стабільна та блискавично швидка Strix G. 

Переваги починаються з корпусу — він у «Стріксів» ефектний зовні та максимально міцний. Зроблений зі зносостійкого пластику, стійкого до перегрівання та механічних пошкоджень. Є достатньо великі вентиляційні отвори, через які тепле повітря виходить назовні. Бонусом — красива кольорова підсвітка, яка сприяє зануренню в ігрові світи.

Можливості експлуатації

Ігрові — не значить монофункціональні. У Асус Стрікс широка сфера експлуатації. Вони підходять для вирішення професійних завдань з різних галузей, таких як:

  • програмування та тестування,
  • створення тривимірних моделей,
  • розробка цифрових дизайн-проєктів,
  • архітектура та інженерія,
  • виробництво мультимедійного контенту.

Широкий діапазон діагоналей

Найменший ROG Strix має діагональ 15,6 дюйма. Це оптимальний розмір для комбінованої експлуатації — в осілому режимі та на ходу. Зручно брати з собою в подорожі, а під час використання в офісі чи вдома не відчувається дефіцит екранного простору, як у нетбуків. 

Також в межах сімейства представлені 16-дюймові середнячки та 17 і 18-дюймові «гіганти». 

Якісні дисплеї

Асус не заощаджує на складниках, тому використовує якісні та сучасні матриці. Їхні характеристики:

  1. Роздільна здатність не нижча за Full HD. Частіше — Full HD + або WQHD з високою щільністю пікселів.
  2. Частота оновлення від 144 Гц. У топових комплектаціях досягає 360 Гц.
  3. Антиблікове покриття. Захищає від відблисків, які заважають працювати та призводять до спотворення зображення на екрані.

Потужна графіка

Ознакою продуктивного ноутбука є актуальна відеокарта дискретного типу. У ROG Strix це виготовлена компанією NVIDIA просунута плата з серії RTX 30 або RTX 40. Модель залежить від ціни та позиціювання ноутбука. Наприклад, у преміальних лептопів — RTX 4080 та 4090 з величезним запасом відеопам’яті та рекордною швидкістю обробки графічної інформації. 

Оперативна пам’ять на всі випадки життя

Якщо не хочеться переплачувати, можна обрати Asus з 8 Гігабайтами оперативки — якраз для невибагливих ігор та роботи. Щоб грати на ультраналаштуваннях та насолоджуватися комфортною багатозадачністю, — 16 або 32 Гб. 

У ROG Strix чудові перспективи модернізації та розгону, тож це знахідка не на один рік. Збалансовані характеристики та зручна, надійна конструкція — те що треба для ігрових та професійних досягнень. 

Від Geeky Oasis

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *