Пт. Жов 18th, 2024

Якщо раніше дизайнери працювали лише на папері, зараз їм у пригоді стає комп’ютерна техніка. Зокрема — ноутбуки, які дозволяють творити не лише вдома, а й під час подорожей чи навіть прогулянок. Вимоги до пристроїв досить високі, адже графіка — «пані» вибаглива. У цій статті розкажемо, за якими критеріями потрібно вибирати ноутбуки для графічного дизайну.

Центральний та графічний процесор

Лептопи з найпростішою інтегрованою графікою — поза зоною уваги. Їхніх можливостей недостатньо для роботи у серйозних професійних програмах. Must Have — дискретна відеокарта щонайменше середнього рівня. Плата від AMD обійдеться дешевше, а NVIDIA — виграє за продуктивністю та технологічністю.

Процесор має бути актуальним та підтримувати технологію Turbo Boost чи Turbo Core (залежно від виробника). Тоді його робота навіть за високих навантажень буде стабільною. Якщо для початківця підійде Core i5, досвідченому фахівцеві краще зупинитися на i7 чи навіть i9. Схожі за характеристиками чипи AMD належать до серій Ryzen 7 та Ryzen 9.

Непоганий комплект — у ROG Zephyrus G14 від компанії Асус. «Серце» ноута — АМД Райзен 9, а за графіку відповідає GeForce RTX 2060.

Екран

Щоб робота з графікою була не лише комфортною, а й безпечною для очей, потрібно використовувати ноутбук з дисплеєм високої чіткості. Серед вимог до нього широкий кут огляду, реалістичність передачі відтінків, швидке відгукування на дії користувача. Під ці критерії підпадають всі IPS екрани з роздільністю, вищою за Full HD.

Зручно пропрацьовувати деталі та перевіряти готові роботи на наявність помилок чи артефактів на 4К екрані Dell XPS 15.

Пам’ять: оперативна та основна

Дизайнери не знають, як це — працювати лише з одним відкритим додатком та 2-3 вкладками в браузері. На їхніх комп’ютерах часто твориться справжній хаос, тож економія на оперативці та сховищі — не найкраща ідея. Пам’яті з довільним доступом треба щонайменше 16 Гб (краще — 32 Гб), а об’єм диска має бути не меншим, ніж 512 Гб.

У Макбук Про з 16 Гб об’єднаної пам’яті максимальний можливий об’єм сховища становить 2 Терабайти. Цього з головою вистачає для збереження сталої продуктивності під час розв’язання робочих задач.

Дизайн та можливості транспортування

Окрім характеристик «заліза», перед купівлею ноутбука для роботи з графікою варто звернути увагу на портативність та особливості дизайну. Найзручнішими вважаються компактні та легкі пристрої з екранами без рамок та рекордно тонкими корпусами.

Що менша вага, то легше брати лептоп в подорожі. Наприклад, LG Gram 16 хоч і має великий екран, але важить як потужний планшет. А його автономність приємно вражає навіть найвимогливіших користувачів. До 22 годин на одному заряді — це не жарти!

Якщо узагальнювати вимоги до графічних ноутбуків, можна зробити такі висновки:

  • насамперед важлива апаратна складова: процесор, система охолодження, відеоадаптер;
  • портативність та міцність в пріоритеті для віддалених працівників та фрилансерів;
  • що вища продуктивність, то більших висот можна досягти в професійному плані.

Характеристики найкращих ноутбуків для графічного дизайну

Модель ноутбукаПроцесорВідеокартаДисплейОперативна пам’ятьНакопичувачВагаЧас роботи від батареї
ASUS ROG Zephyrus G14AMD Ryzen 9 5900HSNVIDIA GeForce RTX 306014 дюймів, 120 Гц, 100% sRGB16 ГБ1 ТБ SSD1.6 кгДо 10 годин
Dell XPS 15Intel Core i7-11800HNVIDIA GeForce RTX 3050 Ti15.6 дюймів, 4K OLED, 100% AdobeRGB16 ГБ512 ГБ SSD1.8 кгДо 16 годин
Apple MacBook Pro 16M1 MaxAMD Radeon Pro 6600M16 дюймів, 3072×1920, True Tone16 ГБДо 2 ТБ SSD2.0 кгДо 21 години
LG Gram 16Intel Core i7-1165G7Intel Iris Xe16 дюймів, WQXGA, 99% sRGB16 ГБ1 ТБ SSD0.99 кгДо 22.5 годин

Шукаєте ноутбук для графічного дизайну? Обирайте такий, що має відеокарту з великим запасом власної пам’яті, чіткий дисплей з багатим колірним охопленням та містке сховище для мультимедійних даних.

Наша добірка ноутбуків включає моделі з різною конфігурацією, тому підібрати слушне рішення для себе може кожен. Яку б модель не обрали, Macbook Pro, Dell XPS 15 чи будь-яку іншу, комфортна та плідна мистецька діяльність гарантована.

Від Geeky Oasis

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *